Bořek Slezáček v Kompotu: Dehumanizujete lidi, jsem pankáč, psaní mi pomáhá

16. listopad 2023

„Jsem pankáč,“ řekl herec, hudebník a spisovatel Bořek Slezáček v podcastu Kompot. Rozhovor se věnoval jeho sbírce povídek, ale také tomu, proč by mladí lidé neměli psát paměti (vyjma Britney Spears), proč on sám je nikdy nenapíše, jak ho okolí skrze mediální obraz vnímá a jak se s tím vypořádává. Kritice podrobil i podcast a jeho moderátory.

Svoje levicové politické názory vnímá šestapadesátiletý Bořek Slezáček jako vysmívané a upozaďované. Kritizuje bulvár, se kterým prý uzavřel smír, sám sebe ale na jeho stránkách nepoznává. „Dehumanizujete lidi, můžete jim ublížit, bacha na to,“ promluvil do duše také moderátorům podcastu, který se věnuje popkultuře a společnosti. Pusťte si Kompot.

Loni vydal loni knihu povídek Kéž bys tu byla. „V povídce Dej si cigáro je moje alterego a vyrovnávám se tam s věcmi, se kterýma bych se vyrovnat měl z mého dětství a dospívání. To násilí, které bylo okolo mě bylo děsivý a přišlo mi normální. Ten institucionální rasismus, který jsme vedli vůči romským děckám, to bylo něco strašného. A je to i moje vina,“ popisuje svoje dospívání. Jak se do povídek promítla i další sociální nespravedlnost, že homosexuální lidé nemohli v 70. a 80. letech otevřeně žít? Zjistíte v novém dílu podcastu Kompot.

Co si myslí o Britney Spears a jejích pamětech? Co si myslí o podcastu Kompot? Jak se vyrovnává s tím, že ho lidé hodnotí podle vzhledu? Pusťte si Kompot s velmi třaskavým a podnětným rozhovorem a dejte nám vědět, co si myslíte na našem instagramu. Nebo nás přijďte pozdravit na Korzo Národní v pátek 17. listopadu od 15:45!

Spustit audio