Kate Winslet vypadá podle bulváru staře. Proč by ale měla usilovat o vzhled dvacítky?

14. prosinec 2022

Kate Winslet se nepotřebuje líbit všem. Internetová misogynie ji inspirovala k natáčení bez make-upu a s vlasy v obyčejném culíku. Co si o svém vzhledu vyslechla sedmačtyřicetiletá britská herečka? Další Brit spolu se svou americkou manželkou zbořil Netflix – dokumentární série Harry & Meghan se sice těší zájmu diváků, ale nemá dobré recenze. Pusťte si nový díl podcastu Kompot.

„Nikdo by nenadělal tolik povyku kvůli vzhledu mužského herce, že?“ upozornila Winslet v posledním rozhovoru na reakce bulvárních médií trollů, kteří hodnotili její vizáž ve filmu Mare z Easttownu jako málo nalíčenou. Přitom jsem make-up jednoznačně měla, a tak když jsem natáčela I Am Ruth, což byla další věc po Mare z Easttownu, pomyslel jsem si: ‚No, tady mám jen jednu možnost – udělat krok dál, žádný make-up nenosit a vlasy stáhnout do opelichaného culíku jako ostatně každý den mého života‘,“ řekla herečka v podcastu Woman’s Hour na BBC Radio 4. Více zjistíte v Kompotu.

Dočkali jsme se. Netflix vydal první tři díly dokumentární série Harry & Meghan, která pojednává o jejich lásce, útěku z Velké Británie a údajně šovinistických a rasistických britských médiích. Co si o dokumentu myslí historička a politická komentátorka Johana Kłusek? Jaký názor na něj máme my? A co si o něm myslí britská a americká média? Poslechněte si novou epizodu podcastu Kompot!

Kdo tvrdí, že nenosil šaty přes kalhoty, nosí je dodnes. Jako Katie Holmes, která tento model nedávno oblékla na červený koberec. Slušelo jí to? To se dozvíte v novém dílu Kompotu. A napište nám na Instagramu, jestli byste si šaty na kalhoty taky oblékli.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.