O pořadu Grundfunk

Unikátní mix funku, soulu, jazzu a dalších směrů elektronické a progresivní hudby, ve které nechybí nezbytný groove, to je Grundfunk na Radiu Wave! DJské mixy, studio sessions, pozvánky na koncerty i rozhovory s muzikanty z celého světa. To vám každou neděli přinášejí DJ Maceo a neúnavný vyhledávač nových kapel a projektů Viktor Mašát.

Svět hudby je otevřený a bez hranic a proto je pro autory Grundfunku jediným kritériem, aby dílo mělo groove a interpret zápal pro věc. Nehledě na žánrové škatulky, na velikost jména interpreta nebo dokonce jeho zastupujícího labelu. Dávno zapomenutí mistři, klasici jednotlivých žánrů, ale také úplní nováčci na hudební scéně – v Grundfunku najdete vše, co moderátory nenechá v klidu a donutí je se hýbat, zasnít a přemýšlet.

Smoove & Turrell, Sheila E., Larry Graham, Al McKay, Candy Dulfer, Fred Wesley, Angela Johnson, Jacob Collier, Gregory Porter, OPOLOPO, Bluey, Carleen Anderson, Jocelyn Brown, Vinx, Shuya Okino, Mamas Gun, Matt Johnson (Jamiroquai), Soulpersona, Laura Mvula, Ed Motta, Nik West, Paul Murphy, 20Syl, Ida Nielsen, to není jen výčet interpretů, jejichž muziku v pořadu uslyšíte. Se všemi jste totiž mohli v Grundfunku slyšet rozhovor o jejich tvorbě, inspiracích a technikách.

Ani česká scéna nepřichází zkrátka. Robert Balzar trio & Dan Bárta, Madfinger, TOP Dream Company, Navigators, J.A.R., Chamber Worchester, Hi-Fi, Disconnexion nebo Takin'Off – ti všichni si zahráli v Grundfunku v rámci živého přenosu, v plném obsazení nebo akusticky. A většina z těchto nezapomenutelných zážitků neuvízla pouze v radiovém éteru, ale dostala se i na YouTube Radia Wave a sociální sítě pořadu (Grundfunk můžete sledovat na Facebooku a Instagramu).

Historie pořadu:
Grundfunk vysíláme od ledna roku 2006.

Všechny díly pořadu najdete zde.

Pořad připravují

Další pořady

  • Quest

    Quest si dal za cíl provést vás světem počítačových her tou nejhravější formou.

  • Studovna

    Studovna je podcast o vzdělávání, studentském životě a všem, co k němu patří.

  • Casablanca

    Casablanca je magazín o cestování, exotice, poznávání, outdoorových sportech a dobrodružství.

  • Hrana

    Hrana je dokumentární podcastová série Lukáše Houdka o mužské body imagi. Zprostředkuje příběhy lidí, kteří kvůli touze po vysněné postavě vedou souboj s vlastním tělem.