Soukalová a paní Zdena se v přírodě ztratily a přežily. Čím nás jejich příběhy obohatily?

27. září 2022

Herečka Charlize Theron prý nedokáže prosadit své projekty, protože není dost slavná. Zdena Novotná známá ze slavné reportáže TV NOVA neuspěla v komunálních volbách v Praze-Petrovicích. Její příběh někomu připomíná i nedávné ztracení Gabriely Soukalové v italských Alpách. Pusťte si Kompot a vedle mnoha (ne)úspěchů slavných žen uslyšíte také, proč možná budeme nosit ponožky v žabkách.

Herečka Charlize Theron si v rozhovoru pro časopis Harper's Bazaar postěžovala, že se jí nedaří prosadit projekty, protože není tak slavná jako třeba Kim Kardashian. Odhalila tím zajímavé téma, které krystalizuje i v diváckém úspěchu kritikou strhaného filmu Neboj se, lásko s Florence Pugh a Harrym Stylesem. Budeme chodit na blbé filmy se slavnými tvářemi? Pusťte si Kompot.

 „V obci jsem ODSku zakládala. Už je to skoro třicet let. Jde mi o to, aby se tady lidé cítili dobře, aby se tu něco dělo. Musíme si pomáhat. Starší musejí předávat vědomosti mladším. Nikdo učený z nebe nespadl,“ řekla Novotná pro MF DNES a iDNES před časem. Ani letos ale v komunálních volbách neuspěla a s 211 preferenčními hlasy je sedmou náhradnicí. Reportáž o zaklínění pod kořen letos slavila deset let. Mnohým proto připomněl hororový příběh sportovkyně a televizní moderátorky Gabriely Soukalové, která se ztratila na cyklistickém výletě v Alpách. Pusťte si Kompot!

Kanye West si na milánském fashion weeku obul zajímavý módní výstřelek a Rihannu čeká příští rok velké hudební vystoupení. Poslechněte si novou epizodu podcastu Kompot a sledujte nás na instagramu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.