Taylor Swift prodává sport, i když nesportuje. Je nová láska s fotbalistou obchodní tah?

5. říjen 2023

Americká zpěvačka Taylor Swift se prý zamilovala a ví o tom znovu celý svět. Tentokrát své emoce nevypisuje do textů písní, ale hráči amerického fotbalu Travisi Kelcemu fandí ze skyboxu, kde stojí vedle jeho mámy. Proč to asi dělá a kdo je Travis Kelce? Pusťte si Kompot.

Poprvé se objevila na zápase domáckých Kansas City Chiefs proti Chicago Bears. Časopis Insider následně uveřejnil článek vysvětlující pravidla nejoblíbenějšího amerického sportu speciálně pro Swifties –⁠ tedy fanoušky hudebnice.

Kelce, který nedávno uváděl například komediální show Saturday Night Live, taky ochutnal novou úroveň slávy. V neděli bylo jeho jméno nejvyhledávanějším výrazem Googlu. Prodeje jeho červeného dresu s číselm 87 vzrostly o čtyři sta procent. A samotný zápas, prohru proti nejhoršímu týmu ligy, sledovalo více než 24 miliony diváků, tedy nejvíce v celém týdnu.

A co je asi nejpodstatnější, hra zaznamenala 63% nárůst divaček ve věku 18-49 let. Proč tohle všechno Taylor Swift dělá? Kdo je Travis Kelce a proč cirkus okolo něj není tak překvapující? Pusťte si Kompot!

O čem bude nová série The Kardashians a kdo ze sester se bojí velryb? Proč je casting další série Survivora opravdu špatný? Kdo z vtipných a známých lidí poslouchá Kompot? Pusťte si ho taky a napište nám na Instagramu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.