Zaplatily mu luxusní život i Češky? Tinderový podvodník z Netflixu navštívil také Prahu

9. únor 2022

Dokument Tinder Swindler se stal hitem Netflixu. Příběh sňatkového podvodníka Simona Levieva překvapuje zejména tím, že v něm ještě nic neskončilo. Poslechněte si recenzi v nové epizodě podcastu Kompot. Jak skončil seriál And Just Like That a jak to, že v machistické Itálii zvítězil na slavném festivalu italské písně Sanremo romantický duet dvou mužů? Zjistíte v Kompotu.

Izraelec Simon Leviev se pod různými jmény pohybuje po celé Evropě a okrádá ženy, se kterými se seznamuje na aplikaci Tinder. Dokument režisérky Felicity Morris rekonstruuje důmyslné podvodné schéma, jehož obětmi se staly ženy z Norska nebo Finska. Je ale možné, že jich je mnohem víc. Leviev se podle svědectví pohyboval například i v Česku.

Itálie několik týdnu žila hudební soutěží Sanremo, kterou vyhrál romantický duet Brividi. Interpreti ale jsou dva muži, známý zpěvák Mahmood a rapper Blanco. Jak se stalo, že tato píseň dojala konzervativní Itálii? Více nám vysvětlí expertka na italskou popkulturu Jana Patočková, která zrecenzuje také finále And Just Like That.

Proč řeší český bulvár ceny nemovitostí ve Španělsku? Proč se Kanye West chová ke své rodině jako pes a traumatizuje tím širokou veřejnost? A jak je na tom Armie Hammer se svou manželkou? Pusťte si Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.