O pořadu Zhasni!

Zhasni! je audio projekt o sexu a intimitě mladých lidí. První původní podcast z produkce Českého rozhlasu odkrývá jejich city, vztahy, vášně a touhy a zachycuje dění za dveřmi ztemnělých pokojů. Devítidílná podcastová série Radia Wave vás zavede od asexuality přes práh bolesti a smyslové slasti do světa BDSM. Dá vám pocítit erotické napětí mezi partnery během těhotenství, vezme vás na lov zážitků přes online aplikaci i na skupinový sex.

Podcast Zhasni! je intimním prostorem, kde se otevřeně mluví i o tom, co si obvykle necháváme pro sebe, a ve kterém platí, že co není zakázáno, je dovoleno. Nikdo tu není za svá slova, činy a touhy souzen, naopak se zde otvírá celé spektrum prožívání sexuality.

Příběhy a zpovědi protagonistů Zhasni! zaznamenali tvůrci a tvůrkyně s výrazným autorským rukopisem a zkušeností s dokumentem filmovým i rozhlasovým (Tereza Nvotová, Roman Štětina, Bohdan Bláhovec, Johana Švarcová a Daniel Moravec), kteří spolupracovali se stejně osobitými sound designery (Stanislav Abrahám, Dominik Gajarský, studio Needles a Martin Ožvold). Výsledný tvar tak balancuje na pomezí dokumentární tvorby a zvukového experimentu. Dramaturgyní série je Brit Jensen. Zhasni! vyrobil Kreativní HUB Českého rozhlasu ve spolupráci s Radiem Wave.

K odběru podcastu se můžete přihlásit na www.zhasni.cz, kde také najdete související materiály – rozhovory, fotky, videa nebo texty od výrazných českých literátů.

Podcast připravují: Tereza Nvotová, Roman Štětina, Bohdan Bláhovec, Johana Švarcová a Daniel Moravec

Historie podcastu: Podcast běží od března 2017

Tento pořad se již nevysílá

Další pořady

  • Šatníky

    Šatníky přináší příběhy módy z českých skříní a ulic. Poslechněte si, co se skutečně nosí a proč. Nahlížíme do skříní a šaten, analyzujeme osobní styl a přístup k oblékání.

  • Štěstí ASAP

    Šestidílný podcastový seriál o tom, jak za každou cenu vydělat na depkách. Tomáš, Patrik a Andula chtějí dobýt svět s jejich AI aplikací pro duševní zdraví. Zvládnou to? 

  • Reakce

    Reakce je podcastový seriál o přátelství a síle sdílení. Lera s Maxem rozplétají případ zneužívání a toxického chování na vysoké škole. Podaří se jim změnit systém?

  • Jiné stavy

    Podcast Jiné stavy vzniká jako doprovodná série magazínu pro rodiče Houpačky. Zajímá se o porod a všechny jeho odstíny.