České RPG Kingdom Come: Deliverance 2 bude větší, hezčí a propracovanější, slibuje studio Warhorse

26. duben 2024

Pražské studio Warhorse po dlouhých šesti letech od vydání prvního dílu konečně oznámilo Kingdom Come: Deliverance 2. Jarda a Šárka se u té příležitosti rozhodli vyzpovídat dva z jeho tvůrců, producenta a designéra Prokopa Jirsu a hlavní charakterářku Annu Pačesovou, se kterými probrali, v čem je druhý díl ambicióznější než ten první.

„Druhé Kingdom Come: Deliverance bude hezčí, lepší, větší - po všech směrech. Nejen vizuálně, ať už se bavíme o fauně, flóře, domech, nebo třeba o počtu objektů a postav na jedné scéně, ale i o hloubce herních mechanik,“ vypočítává Prokop, v čem možném půjde Warhorse do větších detailů. Herní svět, sestávající z Kutnohorska a okolí Trosek, i postavy v něm budou kupříkladu mnohem víc reagovat na hráčské činy, ale třeba i na jeho vzezření.

„Technologicky se můžeme dostat mnohem dál. Rozhodně se snažíme, aby ty postavy vypadaly co nejlíp, a tím pádem vypadají trochu jinak, protože se teď víc podobají svým hercům,“ vysvětluje Anna, proč hlavní hrdina Jindra s tváří Toma McKaye může působit trochu starší, i když mezi dějem obou dílů uběhne jen pár dní. Uloženou pozici z první hry si hráči a hráčky sice nebudou moct přenést, alespoň některá rozhodnutí a Jindrovu povahu však nasimuluje úvodní rozhovor.

„Sejvovice bude fungovat velmi podobně, ale trochu jinak. Snažíme se, aby činy ve hře měly následky, aby za každým uložením bylo aspoň krátké zamyšlení. Ve dvojce ale bude sejvovice k dispozici ještě víc, aby byla vždy po ruce, a automatické ukládání bude o něco častější,“ popisuje Prokop, nakolik se změní milovaný i nenáviděný způsob ukládání z prvního dílu. Změnami projde třeba i soubojový systém, kterému nemá ubýt nic z komplexnosti, chce ale být o něco přístupnější.

Jaké v druhém díle Kingdom Come přibudou zbraně? Ocení někdo, když bude Jindra ocejchovaný? A co měl v podpaží předtím, než mu Anička přidala chlupy? Dozvíte se v Questu s tvůrci Kingdom Come: Deliverance 2.

Spustit audio

Související